4 Syytä, miksi tykkään analysoida julkaisujeni tallennusmääriä

Sosiaalisesta mediasta saa paljon dataa ja analyytiikaa sekä orgaanisesti tehtyjen julkaisujen puolelta, että tietysti maksetun mainonnan puolelta. Miksi tallennukset ovat yksi lempimittarini? Miksi se on hyvä mittari tutkia tasaisin väliajoin? Miksi taas tätä mittaria ei pidä lukea kuin piru raamattua? ‘Tallennukset’ voivat olla hyvä mittari, mikäli teet vinkkaavaa sisältöä. Tämä kannattaa mainita ja huomioida somestrategiassasi, lue lisää täältä.

  1. Suoraan verrannollinen vinkin tai julkaisun hyödyllisyyteen

    Jos teet sisältämarkkinointia sosiaalisessa mediassa, jaat todennäköisesti myös asiantuntijuuttasi, näkemyksiä alaltasi ja yrityksesi tuotteisiin ja palveluihin liittyviä vinkkejä. Miten sitten mittaat vinkkiesi hyödyllisyyttä? Toki näkyvyys, sitoutuneisuusprosentti ja vaikkapa tykkäysmäärät kertovat jotain julkaisujesi hyödyllisyydestä. Tallennukset taas kertovat sen, että julkaisun näkijä haluaa todennäköisesti palata siihen, ja tallentaa sen itselle myöhempää käyttöä varten.

    Toki somekanavat eivät ota kantaa tai näytä, miten paljon tallennettuun julkaisuun on palattu. Tämä tarkoittaa myös sitä, että julkaisuja tallennetaan “sitten tulevaisuuteen katsottavaksi”, vaikka niihin ei koskaan välttämättä palattaisi.

    On hyvä myös huomioida julkaisun piirre ja tyyli. Osa julkaisuista jää paremmin mieleen, jolloin sitä ei tarvitse ehkä tallentaa, eikä siihen ole tarkoituskaan palata myöhemmin. ‘Tallennuksien’ ei ole siis tarkoitus olla absoluuttinen mittari tai tärkeä elementti jokaisessa julkaisussasi.

  2. Mittari mahdollistaa testauskulttuurin analyyttisemman otteen

    Somessa pelkästään algoritmien takia näkyvyydet heittelevät ja välillä voi olla ihan herran haltuun, miten jokin julkaisu orgaanisesti menestyy. Joskus on tarpeen nostaa hyväksi todettuja, ehkäpä jopa klassikkojulkaisuja, feedillä uudelleen. Tällöin kannattaa julkaisu hieman päivittää, esimerkiksi uudella visuaalisella ilmeellä tai eri formaatissa. Tästä syystä on hyvä vertailla kahden saman sisällön julkaisua – kumpi toimi paremmin? Jos toista saman aiheen julkaisua, esimerkiksi karusellia, on tallennettu videopostausta enemmän, kannattaa ehkä napata jatkossa vinkkijulkaisut karusellimuotoon (tai päin vastoin.)

  3. Tallennuksia kohti ei voi ohjata maksettua mainontaa

    Maksetun mainonnan kanssa voi tulla vauhtisokeaksi – yhtäkkiä silmäpareja löytyykin sisältöjen pariin orgaanista näkyvyyttä enemmän. Miten kuitenkin ottaa kaikki hyöty irti maksetusta näkyvyydestä ja varmistaa sisällön hyödyllisyys kenties täysin uudelle kohderyhmälle? Olen tehnyt paljon maksettua somemainontaa ja tästä syystä tiedän, että monia somen Key Performance Indicator (KPI)-tavoitteita kohti voi jopa ohjata maksettua mainontaa (mainitaan tässä esimerkkinä vaikka klikit, tykkäykset, kommentit, videon katseluun ohjaus jne.)

    ‘Tallennuksia’ kohti ei voi suoranaisesti ostaa edes mainontaa, täten luvut ovat oikeasti aitoja, ja ‘tallennuksien’ määrän pitäisi sisällön laadukkuuden puolesta nousta myös, kun maksetun mainonnan tuoma näkyvyys kasvaa. Muista tutkia!

  4. ‘Tallennusten’ määrät eivät näy muille, kuin tilin ylläpitäjille

    Tästä syystä poistuu paineet tehdä julkaisuja, joissa “pitäisi” olla mahdollisimman hyvät tykkäys- tai kommenttimäärät. Tällöin ‘tallennukset’ näkyvät vain sinulle, tai ylläpitäjien tiimille. Asiakkaat, seuraajat taikka kilpailijat eivät siis päälle päin näe, mikä julkaisuistasi on ehkä hyödykkäin yleisösi joukossa. Muista aina, että somea tehdään hyvän sisällön, ei hyvien lukujen takia.

Someremontin somessa ja blogissa jaetaan aina ajankohtasimpia vinkkejä ja hyvää sometietoa. Nappaa siis Someremontti seurantaan!

Instagram: @someremontti
LinkedIn:
@someremontti
Tiktok:
@someremontti

Someremontilla remontoimme yritysten somet, luomme somestrategiat ja koulutamme suurella intohimolla livenä tai linjoilla. Joko remontoimme teidänkin somen kuntoon? Ota yhteyttä! 

Edellinen
Edellinen

Kuukauden somenostot: helmikuu

Seuraava
Seuraava

Kuukauden somenostot: tammikuu